JIHOČESKÁ KUCHTIČKA, ANEB VAŘÍME ZDRAVĚ A REGIONÁLNĚ - VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽE PRO ŠKOLNÍ JÍDELNY

Jihočeský kraj chce podpořit zájem o regionální potraviny už u dětí. Proto připravil ve spolupráci s místními akčními skupinami soutěž pro školní jídelny s názvem Jihočeská kuchtička.

30. 08. 2018

S podporou regionálních potravin bychom měli začít už u dětí. Řekla to hejtmanka Ivana Stráská během slavnostního zahájení letošní Země živitelky, jejíž 45. ročník odstartoval ve čtvrtek 23. srpna na českobudějovickém výstavišti.

Kraj chce podle Stráské vzbudit zájem o regionální potraviny už u našich nejmenších. Proto připravuje ve spolupráci s místními akčními skupinami soutěž pro školní jídelny s pracovním názvem Jihočeská kuchtička. Zvítězí v ní školní jídelna, která při přípravě jídla využívá v co největší míře jihočeské potraviny. „Jídelna s největším podílem našich regionálních potravin získá 100 tisíc, druhá v pořadí 60 a třetí 40 tisíc korun,“ vysvětlila hejtmanka.

Stráská zároveň zastává názor, že bychom se všichni měli také učit jihočeských produktů vážit. „Děti by měly vědět, že kuře neroste samo od sebe v supermarketu a za obyčejným krajícem chleba se skrývá spousta práce,“ zdůraznila hejtmanka a poděkovala všem zemědělcům za jejich každodenní práci.

Pravidla soutěže

Tisková zpráva